שומרים על סביון ירוקה ונקייה

פינוי פח ירוק (פסולת יבשה): ימים ג', ו'

פינוי פח חום (פסולת רטובה): ימים א', ד'

רשימת רחובות לפי אזורים:

אזור א': אלון, הדגן, הצבר, ס.האיריס, ס.צבעוני, אמירים, הוורדים, הצפון, ס.החבצלת, ס.הרקפת, גן שקמים, הזית, הקשת, ס.החצב, מבואות+סמטה, האורנים, המועדון, השקד, ס.הכלנית, רימונית, הארז, המתנחלים, השקמה, ס.המרגנית, הברוש, הראשונים, התיכון, ס.הנורית, הגבעה+סמטה, הר דפנה+סמטה, נתיב היובל, ס.הנרקיס, תחנת דלק, מרכזים מסחריים, משרדי המועצה.

אזור ב': אוריה, אנפה, דוכיפת, דרור, האופק, האתרוג, הגדרות+סמטה, הגיא, הדס, הדקל+סמטה, הדרום+סמטה, ההדרים, הורד+סמטה, הנוף, החורש, החרמש+סמטה, הרגב, הרכס, השחר, השלווה, התומר, התלם, זמיר, חוחית, יסעור, כרם הזיתים+סמטה, לבנית, מגל+סמטה, מגלן, נחליאלי, סלעית, סמדר, סנונית, עגורים, עיטם, עלומים, עפרוני, צופית, צוקית, שושנה, שחף, שלדג.

כתובות משטחי הגזם היישוביים:

*במרכז סביון: בתחילת רחוב המועדון, פינת רחוב התיכון

*בשכונה החדשה: בקצה מגרש החניה הימני של בית הקברות

*בשביל הכורכר ברחוב דוכיפת פינת רחוב הדס

*בגני יהודה:

• בשביל שבין תאי הדואר לבין גן צבעוני
  • בשביל הכניסה לגן גורים מרחוב הזית
  • בכניסה לגני יהודה מרחוב המתנחלים

כתובות מרכזי המיחזור:

*ברחוב גן השקמים, ליד תאי הדואר

*ברחוב הנוף (בחניה מאחורי הבנק)

*רחוב דוכיפת (ליד מחסני המועצה)

*במשטח הכורכר הסמוך לקאנטרי

בכל הנקודות ניתן למחזר נייר (פח כחול), קרטונים (סככות) בקבוקי זכוכית (פח סגול), ופלסטיק (כלובים)

-שומרים על סביון ירוקה ונקייה-

מידע כללי על פסולת, אשפה, מיחזור וגרוטאות

אשפה ופסולת מיחזור

העמדת פחי אשפה בתחום הציבורי אסורה ומהווה מפגע. בבתים בהם אין הסדרה של גומחה לפחים, חלה החובה להוציא את פח האשפה הירוק או החום בערב שלפני איסוף האשפה, ולאחר האיסוף להחזירו לתוך החצר. ניירות, קרטונים, בקבוקי פלסטיק וזכוכית יש להעביר למרכזי המיחזור היישוביים.

גזם ופסולת גינה

על מנת לשמור על סביון נקיה מערימות גזם בימי המנוחה (שישי-שבת, ערבי חג והחג עצמו), אין להוציא גזם במועדים אלה לרשות הרבים. במידה ויש צורך בהוצאת גזם במועדים אלה, הוקמו ביישוב עמדות גזם גדולות אליהן ניתן לפנות את הגזם ללא הגבלות.

אין לשים במשטחי הבטון המיועדים לגזם שום פסולת אחרת, כגון קרטונים וגרוטאות, עציצי פלסטיק או צינורות, היות והדבר גורם לירידה באיכות הגזם ובאפשרות למחזר אותו.

פסולת גינה כגון דשא, פרחים ועלים, יש לאסוף בשקיות פלסטיק ייעודיות אותן ניתן לרכוש בגזברות המועצה. את השקיות יש להניח על משטחי הבטון או בפחי האשפה החומים והן יאספו על ידי המועצה (בהתאם לימי הפינוי השבועיים).

גזם חריג, כגון כריתת עצים, יפונה על ידי המועצה לאחר תיאום ותשלום במוקד המועצה בטלפון 8001*. תושבים שיוציאו לרחוב גזם מעבר לכמות המותרת יחויבו בעלות הפינוי וההטמנה.

גרוטאות גדולות, מכשירים חשמליים או אלקטרוניים

ניתן להניח גרוטאות בכל יום שלישי לצד משטחי הגזם והן יפונו ע"י המועצה. גרוטאות ופסולת חשמלית ואלקטרונית ניתן להעביר עצמאית למכולות שליד משטח הגזם היישוביי שבגני יהודה, בשביל שבין תאי הדואר לגן צבעוני

תושבים המעוניינים לפנות מבתיהם מכשירי חשמל תקינים מוזמנים לפנות למחלקה לשירות התושב, ואלה ייאספו מבתיהם ויוענקו כתרומה לחיילים בודדים או משפחות נזקקות.

צמחיה

צמחיה הפולשת מחצרות הבתים למדרכות ולשבילי ההליכה מפריעה להולכי הרגל ורוכבי האופניים, כמו גם לחזות היישוב. נבקשכם לדאוג לגיזום הצמחייה הפולשת לשטחים הציבוריים.