צהרוני "הכוכב הבא" – ההרשמה החלה!

שנת הלימודים הקרובה מתקרבת אלינו בצעדי ענק, ואיתה ההרשמה לצהרוני הגנים ובתי הספר. צהרוני "הכוכב הבא" מתכננים לילדכם שנת לימודים חוויתית ומעשירה.

אין זה סוד כי ההון האנושי הוא המפתח להפעלת מסגרת איכותית נעימה ומחבקת עבור הילדים, צוות הצהרון כאן כדי לדאוג לכך. לכל כיתה יצוותו שני מדריכים: האחד – מדריך מוביל והשני – מסייע. לאורך כל השנה הצוותים עוברים השתלמויות: תוכן, בטיחות וביטחון, עזרה ראשונה והשתלמויות קייטנות.

סדר יום הפעילות בצהרונים

במסגרת הפעילות חשיבות רבה לסדר יום מובנה, קבוע, ויציב, המקנה לילדים ביטחון ומסייע לרכישת הרגלים, סדר ומשמעת החשובים לילדים ולהתנהלות הצהרון.  סדר היום כולל התכנסות ומפגש קצר, ארוחת צהריים, הפסקת ריענון בחצר או משחק בפינות הגן, הכנת שיעורי בית באופן יסודי בפיקוח צמוד והדרכה של צוות הצהרון, פלח העשרה – 3 חוגים חיצוניים ו 2 פנימיים, ארוחת ארבע ומשחקיה/גיבושון ופיזור.

הזנה בצהרונים

נושא הזנה בריאה לילדי הצהרונים בגנים נמצא בחשיבות עליונה. ארוחת הצהריים מוגשת בהתאם לחוק ההזנה ועל פי חוזר מנכ"ל, תוך ליווי ובקרה שוטפת של המועצה. צוות הצהרון שותף למאבק שמנהל משרד החינוך בעשור האחרון בתופעת השמנת יתר בגילאים צעירים. בהתאם לכך, תוגש ארוחת הצהריים בצהרון בשיטת י.ח. פ – תחילה מוגשים ירקות חמים וקרים, בהמשך חלבון ורק לסיום – הפחמימה.

מנות מיוחדות – במסגרת ההיצע של ארוחות הצהריים לילדים ניתן יהיה להזמין מנות מיוחדות: צמחוניות, טבעוניות, ללא גלוטן וללא האלרגנים הבאים – שומשום, סויה, ביצים, שקדים, אגוזי לוז ובוטנים.

תכנית הכוכב הבא

בצהרוני סביון תופעל תכנית ייחודית "הכוכב הבא" בשפה האנגלית. במסגרת שיתוף פעולה של הצהרון עם חברת "ברליץ" הישראלית, ילמדו ילדים מגיל הגן ועד כתה ד' אנגלית בקבוצות קטנות בקלות ובהנאה רבה. תכניות אלו ישלבו משחק, יצירה, מוסיקה, דרמה, תוך שימוש בחומרי לימודי ייחודיים, ובמעקב פדגוגי צמוד. באמצעות התוכנית יוכלו הילדים כבר מגיל צעיר לרכוש את היכולת והביטחון לדבר בשפה זרה, וכך המפגש הראשון שלהם עם השפה האנגלית תהיה באמצעות חוויה חיובית ומהנה, שתלווה אותם לאורך שנות הלימודים ועד לבגרות.

צהרונים עם ערך מוסף

אחד הנושאים המרכזיים עליהם יושם דגש בשנה הקרובה, הוא פיקוח צמוד של צוות הצהרון על תהליך הכנת שיעורי הבית בזמן הצהרון. בצהרון מוקצה לפלח זה כ 40 דקות מדי יום, כאשר הצוות נמצא לצד הילדים בעת הכנת השיעורים, מסייע, מדריך ומפקח.

המטרה היא לנצל את שעות הצהרון לערך מוסף גם בנושא הלימודי, תוך שמירה על קשר עם הצוות החינוכי ויצירת רצף חינוכי.