סביון בכשירות מלאה לשעת חירום

הסתיימה בהצלחה ביקורת לבחינת כשירות המועצה המקומית סביון לשעת חירום.

בביקורת שנערכה לאחרונה לבחינת כשירותם של מערכי המועצה השונים ואופן תפקודם בשעת חירום נמצא כי המועצה בכשירות מלאה לשעת חירום.

אבי דגן, הממונה על רשויות, חירום ופס"ח במשרד הפנים סיכם כי סביון נמצאת בכשירות מלאה למצבי חירום, הדגיש את התקדמות המועצה במהלך שלוש השנים האחרונות ושיבח את הרצינות והמוטיבציה של כל העוסקים במלאכה.

רנה חסילביץ, המפקחת המערכתית לנושא חרום מטעם משרד הרווחה, ציינה כי היערכות מחלקת הרווחה והשירותים החברתיים לחירום טובה מאוד.

במסגרת פעילויות המועצה להגברת המוכנות לחירום, הוקם מערך מתנדבים שיסייעו במתן מענה לאוכלוסייה בסביון בשעת חירום. בנוסף, ביוזמת המועצה הוקמה ביישוב יחידת סע"ר (סיוע עצמי ראשוני). חברי היחידה הם תושבי סביון, חלקם מתנדבי משמר השכונה, אשר עברו קורס מיוחד במסגרתו הם הוכשרו בטיפול וחילוץ לכודים ממבני הרס ועוד.

לריכוז המלצות פיקוד העורף לערכת חירום לחצו כאן