דלג לתוכן

מידע בנושאי אשפה וגזם

ימי פינוי אשפה וגזם לפי אזורים ורחובות

אזור א':

אלון, הדגן, הצבר, ס.האיריס, ס.צבעוני, אמירים, הוורדים, הצפון, ס.החבצלת, ס.הרקפת, גן שקמים, הזית, הקשת, ס.החצב, מבואות+סמטה, האורנים, המועדון, השקד, ס.הכלנית, רימונית, הארז, המתנחלים, השקמה, ס.המרגנית, הברוש, הראשונים, התיכון, ס.הנורית, הגבעה+סמטה, הר דפנה+סמטה, נתיב היובל, ס.הנרקיס, תחנת דלק, מרכזים מסחריים, משרדי המועצה.

פינוי גזם:

יום הוצאה – א, ג, ה – בלבד

יום איסוף – ב,ד,ו

פחי אשפה:

יום איסוף – א, ג, ה

אזור ב':

אוריה, אנפה, דוכיפת, דרור, האופק, האתרוג, הגדרות+סמטה, הגיא, הדס, הדקל+סמטה, הדרום+סמטה, ההדרים, הורד+סמטה, הנוף, החורש, החרמש+סמטה, הרגב, הרכס, השחר, השלווה, התומר, התלם, זמיר, חוחית, יסעור, כרם הזיתים+סמטה, לבנית, מגל+סמטה, מגלן, נחליאלי, סלעית, סמדר, סנונית, עגורים, עיטם, עלומים, עפרוני, צופית, צוקית, שושנה, שחף, שלדג.

פינוי גזם:

יום הוצאה – א,ב,ד,ה – בלבד

יום איסוף – א,ג,ה,ו

פחי אשפה:

יום איסוף – ב, ד, ו

פינוי גרוטאות: ניתן להוציא ביום ב' החל מהשעה 18:00 ועד 10:00 בבוקר למחרת, לצד משטחי הגזם. הגרוטאות יאספו ביום שלישי בבוקר.

ניתן לתאם פינוי מראש גם בימים שאינם ימי הפינוי מול מוקד המועצה בטלפון, 8001*

הוצאת גרוטאות לרשות הרבים ביום אחר ללא תיאום, עלולה לגרור קנס.

כתובות משטחי הגזם היישוביים:

*במרכז סביון: בתחילת רחוב המועדון, פינת רחוב התיכון

*בשכונה החדשה: בקצה מגרש החניה של בית העלמין

*בשביל הכורכר ברחוב דוכיפת פינת רחוב הדס

*בשביל שבין תאי הדואר בגני יהודה לבין הגנים צבעוני ויקינטון

*בכניסה לגני יהודה מרחוב המתנחלים, בסמוך לשטח הפתוח

כתובות מרכזי המחזור:

*בשביל הכורכר בין גני צבעוני ויקינטון לרחוב גן השקמים

*ברחוב הנוף – מאחורי הסופר

*רחוב דוכיפת – ליד מחסני המועצה

*במרכז המסחרי בצומת התיכון והשקמה – מאחורי הסופר

בכל הנקודות ניתן למחזר נייר מדפסת ועיתון (פח כחול), קרטונים נקיים (בסככות) מכלי זכוכית (פח סגול), ומכלי פלסטיק (כלובים)

מחזור אלקטרוניקה, נורות וסוללות בנקודות המחזור בגני יהודה ובבית הספר

בקרוב תחל פריסת "הפח הכתום" למחזור אריזות, פרטים בהמשך…

– שומרים על סביון ירוקה ונקייה

מידע כללי על פסולת, אשפה, מחזור וגרוטאות

אשפה ופסולת מחזור

העמדת פחי אשפה בתחום הציבורי אסורה ומהווה מפגע.

בבתים בהם אין הסדרה של גומחה לפחים, חלה החובה להוציא את פח האשפה בערב שלפני איסוף האשפה, ולאחר האיסוף להחזירו לתוך החצר.

ניירות, קרטונים, בקבוקי פלסטיק וזכוכית ופסולת אלקטרונית יש להעביר למרכזי המחזור היישוביים.

גזם ופסולת גינה

על מנת לשמור על סביון נקיה מערימות גזם בימי המנוחה, אין להוציא גזם בימי שישי ושבת, ערבי חג וחג לרשות הרבים. במידה ויש צורך בהוצאת גזם במועדים אלה, הוקמו ביישוב עמדות גזם גדולות אליהן ניתן לפנות את הגזם ללא הגבלות.

אין לשים במשטחי הבטון המיועדים לגזם שום פסולת אחרת, כגון:

קרטונים וגרוטאות, עציצי פלסטיק או צינורות, היות והדבר גורם לירידה באיכות הגזם ומונע את מחזורו.

פסולת גינה כגון דשא, פרחים ועלים, יש לאסוף בשקיות פלסטיק ייעודיות אותן ניתן לרכוש בגזברות המועצה. את השקיות יש להניח על משטחי הבטון והן יאספו על ידי המועצה (בהתאם לימי הפינוי השבועיים).

גזם חריג, כגון כריתת עצים, יפונה על ידי המועצה לאחר תיאום ותשלום במוקד המועצה בטלפון 8001*. תושבים שיוציאו לרחוב גזם מעבר לכמות המותרת,

מעל משקל של 2.5 טונות או מעל נפח של 15 קוב, יחויבו בעלות הפינוי וההטמנה.

גרוטאות גדולות ותרומות

ניתן להוציא גרוטאות ביום ב' החל מהשעה 18:00 ועד 10:00 בבוקר למחרת, לצד משטחי הגזם. הגרוטאות יאספו ביום שלישי בבוקר.

ניתן לתאם פינוי מראש גם בימים שאינם ימי הפינוי מול מוקד המועצה בטלפון, כוכבית 8001. הוצאת גרוטאות לרשות הרבים ביום אחר ללא תיאום, עלולה לגרור קנס.

ניתן להעביר גרוטאות עצמאית למכולה שליד משטח הגזם היישובי שבגני יהודה, בשביל שבין תאי הדואר לגני צבעוני ויקינטון.

תושבים המעוניינים לפנות מבתיהם מכשירי חשמל וריהוט תקינים לתרומהמוזמנים לפנות למחלקה לשירות התושב (8001*), ואלה ייאספו מבתיהם ויוענקו כתרומה לחיילים בודדים או משפחות נזקקות.

צמחיה

צמחיה הפולשת מחצרות הבתים למדרכות ולשבילי ההליכה מפריעה להולכי הרגל ורוכבי האופניים, כמו גם לחזות היישוב. נבקשכם לדאוג לגיזום הצמחייה הפולשת לשטחים הציבוריים.