מחסומי ביטחון חדשים בשער מבואות

בימים אלה החלה המועצה להפעיל מחסומי ביטחון חדשניים בשער מבואות. מדובר במחסומים מתקדמים שניתן לשלוט בהם מרחוק והם כוללים, בין היתר, רמזור ותאורת לד חדשנית.

שדרוג המחסומים נעשה במסגרת מהלכי המועצה לחיזוק הביטחון בסביון. בחודשים האחרונים הותקנו ביישוב שורה של אמצעי ביטחון, ביניהם סורקי לייזר ומערכת מצלמות אבטחה, מערכת לזיהוי רכבים (LPR) וכן מערכת תאורה היקפית וחיישני תנועה לגילוי הולכי רגל מהשבילים בגבולות סביון.

לאחרונה התקינה המועצה מצלמה תרמית חכמה באזור השדות הפתוחים. המצלמה כוללת מערכת לזיהוי תנועה ומשלוח התראה לאנשי הביטחון במקרים של תנועות חריגות, כפי שהוגדרו, דבר המאפשר להגיע לאזור מיידית ולמנוע פריצה.

במקביל, נמשכת הירידה במקרי הפריצות לבתים בסביון. בארבעת החודשים הראשונים של 2018 חלה ירידה של עשרות אחוזים במספר הפריצות ביישוב בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. זאת, בהמשך לירידה של עשרות אחוזים במספר הפריצות לבתים בסביון בשנת 2017 (לפי נתוני משטרת ישראל). הצלחה מרשימה זו נובעת משיתוף הפעולה של מחלקת הביטחון במועצה עם משטרת ישראל, מתנדבי משמר השכונה ומוקד אמון.