סוף שבוע של טבע והתחדשות בסביון

הגשמים העזים התחלפו בשמש קייצית, ותושבי סביון חגגו את ט"ו בשבט במגוון פעילויות ברחבי היישוב. השנה קיימה המועצה המקומית שורה של אירועים לכל הגילאים, בסימן התחדשות וצמיחה בטבע.

האירוע המרכזי התקיים בגן ע"ש גיל קרוא, בו התקיימו שתילות רוזמרין, סחיטת תפוזים והפעלות לילדי הגנים. בנוסף, תלמידי השכבה הבוגרת בבית הספר היישובי שתלו צמחי תבלין ותלמידי השכבה הצעירה שתלו פרחי עונה במיכלים ממוחזרים; חניכי שבט הצופים קיימו שתילות ברחבת השבט ובסמוך לאנדרטאות הנופלים; חברי חוג ראשונים (וותיקי סביון) וילדי הגנים קיבלו פרחים עונתיים; ועובדי המועצה שתלו עצים.

המועצה המקומית סביון, בראשה עומד מוטי לנדאו, פועלת לאורך כל השנה לשמירה על הסביבה, החי והצומח, בשילוב פעילויות לימודיות לתלמידי בית הספר והגנים. במסגרת זו, מטמיעה המועצה את 'החינוך הירוק' כדרך חיים. מדובר בתכנית לחינוך סביבתי הכוללת, בין היתר, הפרדת פסולת במקור כגון נייר, פסולת יבשה ורטובה ומיכלי משקה, פיתוח סביבה אקולוגית, ולימוד על ניהול חסכוני ויעיל של משאבי הטבע וצמצום הזיהום הסביבתי באמצעות סילוק פסולת ומחזור.

במסגרת הפעילות השוטפת לטיפוח סביון מקפידים במחלקת שפ"ע, בניהולו של אשר קויתי, לשמור על חזות היישוב. לאחרונה ניטעו ברחבי היישוב כ-50 עצי הדר לרווחת התושבים, פרדס קהילתי ברחוב הדס וכן גדר הפרדה צבעונית של שיחי בוגנוויליה בין סביון ומגשימים.