מבצע נטיעות בסביון: כ-50 עצי הדר חדשים ופרדס קהילתי

בימים אלה, במסגרת הפעילות השוטפת של המועצה המקומית לטיפוח סביון, ניטעו ברחבי היישוב כ-50 עצי הדר לרווחת התושבים. עצי הלימון, תפוז, קלמנטינה, פומלה ואשכולית נשתלו בבוסתנים הקיימים ביישוב: סמטת כלנית, רחוב החרמש ורחוב הנוף, וברחוב הדס נשתל פרדס קהילתי. בנוסף, שתלה המועצה גדר הפרדה צבעונית בין סביון ומגשימים.

המועצה המקומית סביון פועלת כל העת לשמירה על הסביבה, החי והצומח, בשילוב פעילויות לימודיות לתלמידי בית הספר. השנה הקימו התלמידים תשתית לשלולית חורף במאגר מי גשמים שבקצה מטע הזיתים. תשתית זו, שהוקמה בהנחייתו של מורה בית הספר גל נובק, מכילה מגוון בעלי חיים וצמחיה. מסביב לשלולית זרעו הילדים פרחי בר ושתלו צמחי בצל, כגון נרקיסים, רקפות, חצבים ועצים שקיבלה המועצה מקק"ל. בכרם הזיתים, שגודלו כ-90 דונם וממוקם בסמוך לתיכון מקיף יהוד, נשתל לפני מספר שנים ע"י ילדי בית הספר סביון גני יהודה. השנה מתוכנן מסיק בכרם, שתמורתו תממן פרויקטים שונים של הצופים.

פעילות ייחודית נוספת שהתקיימה השנה לתלמידי בית הספר הינה פרויקט שבילי הנצחה דיגיטליים לזכר נופלי מערכות ישראל בני היישוב. במסגרת הפרויקט, שיזמו מנהל בית הספר יניב בכר והמורה מירב נמרודי בסיוע מחלקת שפ"ע ומחלקת מערכות מידע במועצה, יוטמע ברקוד בכניסה לכל השבילים הציבוריים בהם הנופלים מונצחים ובסריקתו יתקבל מידע מלא על כל נופל. בהמשך, יכלול הפרויקט גם תיעוד ופירוט של מגוון הצמחייה ובעלי החיים בסביבה, לרווחת כל התושבים.