ביוזמת המועצה: מהלך אזורי לקידום פתרונות תחבורה

בפורום מיוחד שהתקיים לאחרונה בסביון, החליטו ראשי הרשויות בבקעת אונו על איחוד כוחות במטרה לקדם פתרונות לבעיות התחבורה הצפויות באזור.

במהלך הפגישה, אותה יזמה המועצה בסביון, דנו הנוכחים בצפי לגידול האוכלוסייה באזור, כתוצאה מיחידות הדיור הרבות המתוכננות להיבנות בבקעת אונו בשנים הקרובות.

ראשי הרשויות והנציגים מקריית אונו, יהוד מונוסון, אור יהודה, גני תקווה, כפר אז"ר וסביון הסכימו כי הפתרונות הנוכחיים של משרד התחבורה אינם מספקים מענה הולם לגידול המשמעותי הצפוי במספר התושבים ולעומסי התנועה הכבדים שישררו באזור.

המשתתפים היו תמימי דעים כי נדרש שיתוף פעולה של כל ראשי הרשויות בבקעה לזירוז פתרונות תחבורתיים יעילים וקידומם מול משרד התחבורה. לכן, הוחלט לבחור מתכנן ראשי שירכז את הנושא ויפעל בשיתוף עם מהנדסי התנועה של כל הרשויות בבקשה לגיבוש הצעה. עוד הוחלט כי מועצת סביון תרכז את הנושא.

תוך כ-3 חודשים ראשי הרשויות צפויים להתכנס בשנית, לדון בממצאים שיוצגו להם ע"י אנשי המקצוע ולגבש תכנית פעולה ולוחות זמנים לביצוע.